Få en storebror hos oss!

Läs mer här!

Vad tycker du om oss?

Svara på vår enkät!

Det tar bara några minuter

Juventas ungdomsjour på Snapchat

SNAPCHAT

pekar mot snapchat

Engagera dig – Jourkille

Juventas bröder killjour i Södertälje

Bli Jourtjej

Är du bra på att lyssna? Har du några timmar över i månaden för att stötta och peppa unga tjejer?

Vi söker dig som identifierar dig som tjej/kvinna och 18-40 år. Du behöver inga särskilda förkunskaper, det viktigaste är att du har intresse av att fungera som medmänniska för unga tjejer som behöver stöd och pepp i sin livssituation. Hos oss får du utbildning, handledning, spännande föreläsningar och en fin volontärsgemenskap!

Som Jourtjej kan du bland annat svara på mail och chatta under jourtillfällen, hålla i tjejgrupper och fungera som ledare för en skapande kurs som t.ex. foto och skrivande.

För att bli Jourtjej är det obligatoriskt att genomgå vår volontärutbildning. Utbildningen hålls på Tjejjouren och är upplagd på två helger. Utbildningen är till för att förbereda dig på att vara Jourtjej, och vårt sätt att kvalitetssäkra vår verksamhet. I utbildningen ingår introduktion till ämnen som genus, makt och våld, psykisk ohälsa, heder, sexuella övergrepp, hbtq m.m. och även samtalsmetodik, bemötande m.m. Vi varvar teori och praktik, diskussioner, övningar och film.

Uppdraget som Jourtjej sköts under tydliga ramar. Innan utbildningen vill vi i Tjejjouren samtala med dig för att få veta mer om dig och för att du ska få veta mer om oss. Du ska också lämna ett utdrag från belastningsregistret och avge ett tystnadslöfte. Ditt engagemang är ideellt vilket innebär att du inte får betalt, men du erbjuds vidareutbildning, handledning och stöd under ditt uppdrag och får en gemenskap och erfarenheter för livet!

Höstens volontärutbildning äger rum helgerna 17-18 september och 24-25 september kl. 10-16. Alla utbildningsdagar är obligatoriska, annars krävs kompletterande uppgifter.  Maila oss några rader om vem du är, vad du sysslar med och hur det kommer sig att du vill bli Jourtjej hos oss, så kallar vi dig till intervju!

 

Mail: info(at)juventassystrar.se

Telefon: 08-550 680 60

 

Citat från Jourtjejer genom åren:

”Att vara Jourtjej är att utvecklas som människa, tycker jag.

Under utbildningen har jag lärt känna mig själv mycket bättre.

Som Jourtjej växer jag varje gång jag kan stötta en annan tjej,

det känns så viktigt och härligt.”

”Att som tjej kunna stötta en annan tjej på ett opretentiöst och jämlikt sätt är stort. Kontakten med tjejer i chatt, mail och i tjejgrupper gör att jag lär mig massor om hur det är att vara tonåring i dag,

och det ger mig nya perspektiv.”

”Tjejjourernas verksamhet är en så genialt enkel idé som bevisligen behövs och fyller en viktig funktion,

och det är häftigt att få vara en del av tjejjoursrörelsen.”


”På vidareutbildningar och möten träffar jag andra tjejer som delar mitt engagemang för ett samhälle där tjejer och killar har samma möjligheter. Det är inte bara härligt att få nya kompisar bland andra ideellt engagerade tjejer, men också viktigt för mig att bli stärkt och inspirerad av andra.”


NU LANSERAR VI UNGDOMSJOUREN!

Nu lanserar vi ungdomsjouren i Södertälje och öppnar upp vår verksamhet för ungdomar av alla kön som är mellan 13-21 år. Till oss är du vä

Läs mer!