Få en storebror hos oss!

Läs mer här!

Vad tycker du om oss?

Svara på vår enkät!

Det tar bara några minuter

Juventas ungdomsjour på Snapchat

SNAPCHAT

pekar mot snapchat

Engagera dig – storebror

Juventas bröder killjour i Södertälje

Bli storebror


 

Vi vill erbjuda unga killar alternativ till den rådande maskulinitetsnormen, genom att låta dem träffa en äldre förebild som de kan prata och hitta på roliga saker med. Du kanske vet med dig att du är en bra lyssnare, att du har ett intresse som du gärna delar med dig av eller helt enkelt bara tycker att det vore kul att få lära känna en ny människa. Du behöver inga särskilda förkunskaper, det viktigaste är att du har intresse av att fungera som medmänniska för unga killar som behöver stöd och pepp i sin livssituation. Hos oss får du utbildning, handledning, fortbildning och en fin volontärgemenskap!

Du kan bli storebror om du identifierar dig som kille/man och är mellan 18-40 år. Du träffar din lillebror två gånger i månaden under 10 månaders tid. Ni kan prata, fika eller göra någon annan aktivitet som ni bestämmer gemensamt. Aktiviteterna i broderskapet bekostas av ungdomsjouren. Ditt engagemang som storebror är i övrigt ideellt, vilket innebär att du inte får betalt. Det är en fördel om du bor i eller i närheten av Södertälje då de unga killarna också gör det.

För att bli storebror är det obligatoriskt att genomgå vår volontärutbildning. Utbildningen hålls på ungdomsjourens kontor och är upplagd på fyra utbildningstillfällen. Utbildningen är till för att förbereda dig på att vara storebror och det är även vårt sätt att kvalitetssäkra vår verksamhet. I utbildningen ingår introduktion till ämnen som genus, makt och våld, psykisk ohälsa, heder, sexuella övergrepp och HBTQ samt bemötande och samtalsmetodik. Vi varvar teori och praktik, diskussioner, övningar och film.

Uppdraget som storebror sköts under tydliga ramar. Är du intresserad av att bli storebror kallar vi dig på en intervju för att få veta mer om dig och för att du ska få veta mer om oss. Innan ditt uppdrag börjar ska du lämna ett utdrag från belastningsregistret och avge ett tystnadslöfte.

Är du intresserad av att engagera dig för unga killar i Södertälje? Hör av dig till oss och berätta lite om dig själv!

Mail: broderskap@juventasungdomsjour.se

Telefon: 070-310 01 71


NU LANSERAR VI UNGDOMSJOUREN!

Nu lanserar vi ungdomsjouren i Södertälje och öppnar upp vår verksamhet för ungdomar av alla kön som är mellan 13-21 år. Till oss är du vä

Läs mer!