Få en storebror hos oss!

Läs mer här!

Vad tycker du om oss?

Svara på vår enkät!

Det tar bara några minuter

Juventas ungdomsjour på Snapchat

SNAPCHAT

pekar mot snapchat

Länkar

Juventas bröder killjour i Södertälje

Länkar


 

Här hittar du organisationer och sajter där du kan chatta, mejla, ringa eller besöka om du vill fråga något eller behöver prata med någon. De är sorterade i bokstavsordning.

112 – SOS alarm

Ring 112 om det är en akut nödsituation. Till exempel om någon är skadad eller mår så dåligt att det är farligt för personens liv eller hälsa. Du kan få hjälp av bland annat ambulans, brandkår och polis.

Telefon: 112

1177 Vårdguiden

Till det här numret kan du ringa när som helst och få råd om vård. På sajten finns information om hälsa, sjukdomar, besvär och behandlingar. Där kan du också ställa en fråga anonymt och få ett personligt svar.

Telefon: 1177
1177 Vårdguiden

1000 möjligheter

En organisation som stöttar dig som är ung, oavsett om du är kille, tjej, transperson eller inte vill definiera dig alls. I chatten kan du prata om vad du vill. 1000 möjligheter har även ett särskilt stöd online för dig som har erfarenheter av att ha sex mot ersättning. De som jobbar där är unga vuxna som har tystnadslöfte.

1000 möjligheter

AA – Anonyma Alkoholister

Om du har alkoholproblem eller är orolig för någon i din närhet kan du ringa Anonyma Alkoholister, AA. Där får du prata med någon som själv har varit alkoholberoende.

Telefon: 08-720 38 42
AA- Anonyma alkoholister

Alkohollinjen

Till Alkohollinjen kan du ringa om du funderar över dina egna eller någon annans alkoholvanor. Du kan få stöd för att ändra ditt drickande, eller råd om hur du ska göra om någon du känner har problem med alkohol. Du kan vara anonym.

Telefon: 020-84 44 48
Alkohollinjen

ALLA Kvinnors hus

Hur finner du stöd, råd och skydd för dig som är kvinna eller barn och som utsätts för våld och sexuella övergrepp.

Alla Kvinnors Hus

Barnkraft

Opinionsbildning, informationsspridning och förebyggande arbete gällande barn utsatta för sexuella övergrepp

Barnkraft.se

Barn- och ungdomslinjen, IVO

Du kan ringa Barn- och ungdomslinjen, eller mejla eller chatta anonymt med IVO, om du till exempel får vård som du inte är nöjd med eller har kontakt med socialtjänsten som inte funkar bra. Du kan också fråga om vilka rättigheter du har.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) är en myndighet som ska se att socialtjänsten, hälso- och sjukvården och LSS-verksamheter jobbar som de ska.

Telefon: 020-120 06 06
Barn- och ungdomslinjen, IVO

BEO – Barn- och elevombudet

Om du blir kränkt eller mobbad i skolan och inte får hjälp från din skola, kan du kontakta BEO. På sajten kan du också läsa om dina rättigheter i skolan.

Telefon: 08-586 080 00
Mejl: beo@skolinspektionen.se
BEO – Barn – och elevombudet

BO, Barnombudsmannen

Telefonlinje för dig som är under 18 år. Här får du reda på vilka rättigheter du har enligt barnkonventionen och hur du kan få hjälp. Det är gratis att ringa och samtalet syns inte på telefonräkningen.

Telefon: 020-23 10 10

BRIS

BRIS, hjälper barn upp till 18 år som behöver prata med någon vuxen. Du kan ringa, mejla eller chatta anonymt. Det kostar inget att ringa dit.

Telefon: 116 111
BRIS

Brottsofferjouren

Om du har utsatts för något brott och vill få stöd och hjälp kan du ringa eller mejla Brottsofferjouren. Det kostar inget att ringa dit.

Telefon: 0200-21 20 19
Mejl: unga@boj.se
Brottsofferjouren

Brottsoffermyndigheten

Brottsoffermyndigheten har en servicetelefon där du kan få svar på frågor om brott. Till exempel om hur en rättegång går till eller om du undrar vilken hjälp du har rätt till om du har utsatts för ett brott.

Telefon: 090-70 82 00
Brottsoffermyndigheten

Bup.se

Till barn- och ungdomspsykiatrin, bup, kan du skriva anonymt och fråga om olika svårigheter eller psykiska problem. Du kan också läsa svar på andras frågor.

Bup.se

Bup Elefanten

Till Bup Elefanten kan du ringa om du har blivit utsatt för sexuella övergrepp eller misshandel. Du kan också få hjälp om du själv har begått sexuella övergrepp mot någon.

Telefon: 010-105 96 75
Bup Elefanten

Dina rättigheter.se

Här finns en chatt för dig som upplever att du inte får bestämma över ditt liv och din framtid. Till exempel om du inte får älska vem du vill för din familj eller om du är rädd att tvingas gifta dig.

Mejl: karlekenarfri@rb.se
Chatta: msn@dinarattigheter.se
Dina rättigheter.se

DO – Diskrimineringsombudsmannen

Hit kan du ringa om du har frågor om diskriminering. Du kan också anmäla till DO om du har blivit diskriminerad på grund av kön, könsidentitet, etnisk tillhörighet, religion, trosuppfattning, funktionsskillnad, sexuell läggning eller ålder.

Telefon: 08-120 20 700
Mejl: do@do.se
DO – Diskrimineringsombudsmannen

Dopingjouren

Till Dopingjouren kan du ringa om du undrar något som har med anabola steroider och dopning att göra. Du kan också skriva en fråga och få ett svar, eller läsa svar på andras frågor.

Telefon: 020-546 987
Dopingjouren

Drugsmart

Drugsmart är en sajt med information om alkohol och andra droger. Här kan du ställa en fråga anonymt om olika droger och om missbruk. Du som har missbruk i familjen kan få hjälp att hitta en stödgrupp.

Drugsmart

Fatta

FATTA är en ideell medlemsförening för alla oavsett kön eller könsidentitet som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Här kan du även få tips och råd om hur du pratar samtycke och hur du kan bidra genom att engagera dig.

Fatta

Frisk & Fri

Riksföreningen mot ätstörningar. Hit kan du som behöver hjälp och stöd med ätstörningar vända dig. Som närstående eller om du själv har frågor kring egna ätstörningar.

Frisk&Fri

Fråga UMO

Här kan du ställa frågor anonymt om hälsa, sex och relationer. Du får svar av någon som jobbar på en ungdomsmottagning eller inom elevhälsan.

Fråga UMO

Föreningen Storasyster

Föreningen Storasyster finns för dig som är tjej, kille, kvinna, man eller transperson och har utsatts för sexuella övergrepp eller känner någon som har gjort det. Du kan mejla, chatta, få stödsamtal online eller få en chattsyster eller chattbror.

Mejl: jour@foreningenstorasyster.se
Föreningen Storasyster

Hbt-jouren

Till RFSL:s Hbt-jouren kan du ringa anonymt om du vill prata om bland annat sexuell tillhörighet, relationer eller om en närstående hbt-person.

Telefon: 0771-66 67 68

HBTQ-kojan

Om du är homo, bi, trans eller queer och mellan 13 och 25 år, kan du få en HBTQ-mentor att chatta med om allt möjligt som du tycker är viktigt.

HBTQ-kojan

Hjälplinjen

Till Hjälplinjen kan du ringa anonymt och få stöd om du är i psykisk kris eller någon annan jobbig situation. Du kan också ringa om du är orolig för någon annan. De som svarar är utbildade att ge psykologisk hjälp. Det kostar inget att ringa.

Telefon: 020-22 00 60
Hjälplinjen

Institutet för juridik och internet

Här finns hjälp för dig som har blivit utsatt för hot eller kränkningar på nätet. Du kan anmäla det du har varit med om direkt på sajten.

Institutet för juridik och internet

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chattjour för dig som är under 25 år, där du kan chatta anonymt om precis vad som helst.

Jourhavande kompis

Killfrågor.se

På Killfrågor.se kan du som känner dig som kille chatta anonymt när du behöver någon som lyssnar, stöttar och peppar. Du kan prata om vad du vill. De som svarar är vuxna volontärer som är särskilt bra på att lyssna på och stötta unga killar.

Killfrågor.se

Kuling.nu

Kuling.nu finns för dig som har en psykiskt sjuk förälder. Här finns en chatt där du får prata med en vuxen som jobbar med att prata med unga som har det som du. Det finns också ett forum där du kan skriva om egna upplevelser eller läsa om andras.

Kuling.nu

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en stödtelefon för dig som har utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Även för dig som känner någon som har utsatts. Du får vara anonym och den som svarar har tystnadsplikt.

Telefon: 020-50 50 50
Kvinnofridslinjen

Linnamottagningen

Linnamottagningen ger rådgivning, stöd och skydd till tjejer och killar som blir begränsade, kontrollerade eller utsatta för våld av familj eller släkt. Du kan ringa anonymt till deras jourtelefon och det kostar inget.

Telefon: 020-40 70 40
Linnamottagningen

Maskrosbarn

Maskrosbarn finns för dig som är ung som har föräldrar som missbrukar eller är psykiskt sjuka. Du kan få chatta med någon som vet hur det är att vara i samma situation. På Maskrosbarn finns ett särskilt barnombud som kan hjälpa dig som har kontakt med socialtjänsten. Du kan också få stödsamtal via Skype.

Maskrosbarn

Män för jämställdhet

För dig som som vill engagera dig i jämställdhetsfrågor! Män för jämställdhet välkomnar alla oavsett könsidentitet.

Män för jämställdhet

NA – Anonyma Narkomaner

Om du har problem med droger eller är orolig för någon i din närhet, kan du kontakta Anonyma Narkomaner i Sverige, NA. De har en telefonjour och tar emot frågor via ett formulär på sajten.

Telefon: 0771-13 80 00
NA – Anonyma Narkomaner

Novahuset

Novahuset kan du kontakta om du eller någon du känner har blivit utsatt för sexuella övergrepp eller varit med om sex som inte känts bra, online eller offline. Du kan få stöd genom att ringa, chatta eller mejla.

Telefon: 076-149 97 15
Chatt (MSN): novahuset@hotmail.com
Mejljour: mejljour@novahuset.com
Novahuset

Nätvandrarna

Nätvandrarna finns på olika sajter, som Habbo och Ungdomar.se. De är vuxna som finns på nätet och kan hjälpa dig om du har råkat ut för olika saker. Du kan prata med dem via Skype eller mejl.

Telefon: 0739-50 22 24
Nätvandrarna

Origo Stockholm

Origo är en organisation för dig som är tjej eller kille mellan 13 och 26 år i Stockholms län, som utsätts eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat förtryck och våld. Origo har ett särskilt ungdomsnummer som du kan ringa anonymt, och det kostar inget.

Telefon: 020-25 30 00
Mejl: origo@stockholm.se
Origo Stockholm

Pegasus

Om du är 15-25 år, homosexuell, bisexuell, trans och/eller queer och har funderingar om sex mot ersättning kan du chatta anonymt på Pegasus som drivs av RFSL Ungdom.

Pegasus

Polisen

Hit kan du ringa om det inte är bråttom, om du till exempel har blivit bestulen, sett ett brott eller känner dig hotad av någon.

Telefon: 114 14
Om det är bråttom, ring 112
Polisen

PrevenTell

Till PrevenTells hjälplinje kan du ringa anonymt om du känner att du har tappat kontrollen över din sexualitet. Till exempel om du är rädd att göra dig själv eller andra illa. Den som svarar är någon som kan mycket om såna frågor.

Telefon: 020-66 77 88
PrevenTell

Prostitutionschatten

Om du säljer eller köper sex via nätet eller IRL, eller om du upplever att porr eller telefonsex är ett problem för dig, kan du kontakta Prostitutionschatten. Du kan ringa, chatta eller mejla anonymt, och det kostar inget.

Telefon: 020-35 40 40

Mejl: mikamalmo@malmo.se

Prostitutionschatten

RFSL:s brottsofferjour för hbt-personer

Om du har blivit utsatt för kränkningar, våld, hot, trakasserier eller hatbrott, kan du kontakta RFSL:s brottsofferjour för hbt-personer och få stöd.

Telefon: 020-34 13 16
Mejl: boj@rfsl.se
RFSL:s brottsofferjour för hbt-personer

RFSU

RFSU är en organisation som informerar om sex och relationer. Du kan chatta med dem anonymt, eller ställa en fråga och få ett svar. Andras frågor och svar finns också att läsa.

RFSU

Rsci – Riksföreningen Stödcentrum mot incest

Om du har blivit utsatt för sexuella övergrepp som barn, kan du få stöd från Rsci. De har en jourtelefon som du kan ringa till anonymt. Du kan också ringa om det gäller någon närstående. De som svarar har tystnadsplikt.

Telefon: 08–696 00 95
Mejl: stod@rsci.se
Rsci – Riksföreningen Stödcentrum mot incest

Rättegångsskolan

Lär dig allt om hur det går till från anmälan till rättegång

Rättegångsskolan

Sexperterna

En sajt med information om sex, där du också kan ställa en fråga och få ett personligt svar. Informationen på sajten finns också på arabiska, engelska och spanska.

Sexperterna

Shedo

Här kan du få stöd och kunskap om psykisk ohälsa, ätstörningar och självskadebeteende

Shedo

Självmordslinjen Mind

Självmordslinjen Mind är en sajt om psykisk hälsa och självmord. Du som mår dåligt eller som har någon närstående som gör det kan ringa, chatta anonymt eller ställa frågor via mejl.

Telefon: 90 101
Självmordlinjen Mind

Sluta-röka-linjen

Du som röker eller redan har slutat röka, kan ringa Sluta-Röka-Linjen och få personliga råd och stöd från personer som är vana att hjälpa andra att sluta röka. Du får vara anonym och det kostar inget att ringa. På sajten kan du skriva om dina erfarenheter av att sluta röka, eller läsa om andras.

Telefon: 020-84 00 00
Sluta-röka-linjen

Snorkel

Snorkel är en sajt med information om nedstämdhet, oro, ångest och stress. Här finns tips på hur du kan må bättre om du mår dåligt. Du kan också ställa en fråga och få ett personligt svar, eller läsa andras frågor och svar. Du får vara anonym.

Snorkel

Somaya kvinno- och tjejjour

Somaya ger hjälp och stöd till dig som är tjej och är utsatt för våld. Du kan ringa och få hjälp på många språk, bland annat arabiska, tigrinia, persiska, sorani, somaliska, spanska och engelska. De som jobbar på Somaya kan mycket om hedersrelaterat våld.

Telefon: 020-81 82 83
Somaya kvinno- och tjejjour

Stödlinjen

Om spelandet inte längre känns bra, kan du kontakta Stödlinjen. Det kan du även göra om du är orolig för någon annan. Du kan ringa eller chatta.

Telefon: 020-81 91 00
Stödlinjen

Terrafem

Terrafem arbetar för tjejers rätt att leva utan mäns våld och dominans. De har en jourtelefon som du kan ringa om du till exempel har blivit misshandlad, hotad eller våldtagen, eller om du riskerar att tvingas att gifta dig. Du kan få stöd och råd på många olika språk.

Telefon: 020-52 10 10
Terrafem

Tjejjouren.se

Alla som definierar sig som tjejer kan höra av sig till en tjejjour och prata om olika saker. Det kan till exempel handla om hur du mår, om sex eller om något jobbigt du har varit med om. Du kan ringa, chatta eller mejla. Det finns tjejjourer i hela landet. Nummer till de olika tjejjourerna finns på sajten.

Telefon: Olika
Tjejjouren.se

Tjejzonen

På Tjejzonen kan du som identifierar dig som tjej få stöd av en så kallad Storasyster. Du kan ställa frågor och prata om vad som helst som känns viktigt för dig.

För dig som vill prata om ätstörningar finns en särskild chatt som kallas ätstörningszonen.

Tjejzonen
Ätstörningszonen

Transformering

Transformering är en sajt med information om trans och könsidentitet. Om du undrar något om trans, könsidentitet, vård eller relationer, kan du mejla till dem.

Mejl: trans@rfslungdom.se
Transformering

TRIS – Tjejers Rätt i Samhället

Du kan ringa till organisationen TRIS, om du känner dig begränsad av din familj eller släkt, eller utsätts för hot eller våld när du försöker göra egna val. Eller om du bara vill prata.

Telefon: 0774-40 66 00
TRIS – Tjejers Rätt i Samhället

Ung i Tälje

Riktar sig till dig i åldern 16-25 samt 18-29 år med aktivitetsersättning, som varken arbetar eller studerar.

Ung i Tälje

Unizon

Unizon samlar kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Unizon hjälper dig att komma i kontakt med en jour. Där finns också svar på vanliga frågor.

Unizon


Denna länklista är hämtad med tillstånd från umo.se, ungdomsmottagningen på nätet, tack till er!


NU LANSERAR VI UNGDOMSJOUREN!

Nu lanserar vi ungdomsjouren i Södertälje och öppnar upp vår verksamhet för ungdomar av alla kön som är mellan 13-21 år. Till oss är du vä

Läs mer!